Адреса:
Булевар Деспота Стефана
Београд, Србија
Eмаил:
info@novolicesrbije.rs

ПАРАНДИЛОВИЋ ЗА БЕТУ: ВЛАСТ НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА ОДГОВОР ОПОЗИЦИЈЕ НА ПОЗИВ АНЕ БРНАБИЋ

Парандиловић за Бету: Власт није очекивала одговор опозиције на позвив Ане Брнабић

Фото: Бета/ Милан Илић

Посланик и председник странке Ново лице Србије Милош Парандиловић изјавио је данас да већ четврти дан власт не одговара на захтеве коалиције Србија против насиља о изборним условима јер су сматрали да опозиција не жели да изађе на београдске и локалне изборе. Парандиловић је агенцији Бета казао да је пропао покушај власти да уз присуство страних амбасадора на скупштинском колегијуму пошаље свету лажну слику да опозиција не жели да изађе на изборе.

“Напредњаци су крађом децембарских избора нанели велику бруку Србији, а сада су позвали амбасадоре САД, ЕУ и ОЕБС-а да би се пред њима представили као неко ко хоће да поправи изборне услове, али да опозиција неће на изборе. На њихову жалост, опозиција хоће на изборе и на позив Ане Брнабић послали смо документ на који она још није одговорила иако је казала да ће прихватити сваки наш захтев”, казао је Парандиловић. Према његовим речима циљ опозиције је да се избори за минимум услова због којих би имало смисла учествовати на изборима.

“Ако CRTA саопшти да је власт на шест одсто бирачких места довела више од 40.000 гласача из унутрашњости и из Републике Српске, онда се поставља питање колики је укупан број фантомских гласача с којима напредњаци манипулишу. Ово је диктаторска власт која је узурпирала све државне институције и сада кува жабу и размишља шта ће да уради са захтевима опозиције”, рекао је посланик.

Додао је да је опозиција показала озбиљност јер је спремна да се, како је казао, до краја бори за поштене изборне услове:  “Опозиција је сигурна да може да победи у Београду, Нишу, Новом Саду и у још десетак градова и општина само ако постоји минимум поштених услова. Основни захтеви опозиције су ревизија бирачког списка, равноправан наступ медијима и одржавање свих избора у истом дану”, казао је Парандиловић.

Рекао је и да је власти највећи проблем обједињавање избора јер су они, како је рекао, већ преселили одређен број бирача, на пример, из Новог Сада у Београд: “Ана Брнабић је казала да ће прихватити све наше захтеве, али очигледно се преварила јер је очекивала да ће опозиција прекинути разговоре о изборима. Режим Александра Вучића је свестан да ће изгубити Београд у иоле фер изборним условима. Ако их спречимо у довођењу људи са стране они ће сигурно изгубити београдске изборе”, оценио је он.

На питање Бете да ли се и када може очекивати одговор власти на захтеве опозиције, Парандиловић је рекао да “ни доктор не зна шта се дешава у главама Вучића и Брнабић”. “Нико не може да предвиди шта ће они да ураде у наредних неколико дана. Опозиција ће коначне одлуке донети у зависности од става Српске напредне странке (СНС)”, рекао је.

Упитан да ли ће амбасадори који су присуствовали скупштинском колегијуму имати утицаја на став власти према захтевима опозиције, Парандиловић је изразио бојазан да Вучића и СНС држе на власти они који су управо били посматрачи на скупштинском колегијуму.

“После изборне крађе у децембру амерички и руски амбасадор су честитали победу Вучићу као да су избори били фестивал демократије. Сигуран сам да један део страних амбасадора и политичара брани овај режим из лукративних разлога. Амбасадоре је на тај састанак позвао режим да посведоче како опозиција неће да прихвати ниједан предлог. Када је опозиција показала зрелост и спремност да одговори на захтев Ане Брнабић, и режим и амбасадори су се ућутали”, рекао је Парандиловић.

Србија против насиља је у петак предала председници парламента Ани Брнабић захтеве за организовање поштених избора. Брнабић је претходно изјавила да ће прихватити све захтеве опозиције да се не би, како је казала, играли мачке и миша.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *