ВЛАСТ ПОГАЗИЛА ОБЕЋАЊА И ПОНИЗИЛА СРПСКЕ ПРЕВОЗНИКЕ 

ВЛАСТ ПОГАЗИЛА ОБЕЋАЊА И ПОНИЗИЛА СРПСКЕ ПРЕВОЗНИКЕ 
Фото: Бета/ Милан Илић
Ново лице Србије подржава протест српских превозника због неадекватних и неконкурентних услова пословања са којима се суочавају. Транспорт робе у привреди заузима важан део пословања свих компанија у Србији, и то практично представља крвоток наше економије. Сматрам да је обавеза власти да ствара што боље услове за рад свих предузећа у Србији, а тако и транспортних предузећа , изјавио је народни посланик Драган Нинковић. 
Уколико дође до трзавица у раду транспортних предузећа или чак прекида транспорта аутоматски ће стати и привреда наше земље што може проузроковати несагледиве последице. Нелојална конкуренција превозника из окружења може довести до потпуног гашења ове делатности а српски превозници само траже исте услове као и друга транспортна предузећа у окружењу. После више састанака и обећања да ће ускладити прописе и донети мере које су на захтев српских превозника више пута презентовани надлежним институцијама где је чак начелно и договорена динамика примене истих, од тога се ништа није реализовало и по ко зна који пут надлежна министарства су изиграла грађане Србије а овај пут српске превознике. Напредњачка власт овиме је поново доказала да јој није стало ни до наших грађана, ни до развоја домаће економије, додаје Нинковић.

Захтевамо од надлежних институција да одмах крену са спровођењем договорених мера као и наставак плејаде састанака са српским превозницима око побољшавања услова рада . Неодговорност надлежних органа односно владе, министарстава и агенције за безбедност саобраћаја доводи српске превознике у незавидан положај. Недопустиво је да влада даје лажна обећања и понижава наше превознике, закључио је Драган Нинковић

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *